Vigtig meddelelse vedr. brug af bådkranen og mastekranen.

september 28, 2023 8:14 am

Brug af Bådkranen

Når man er færdig med brug af bådkranen, skal krogen køres helt op til den stopper af sig selv. Dette for at undgå, at der kommer vand mv. i blokke til wirekrogen.Se foto

Hvis der i forbindelse med brug af bådkranen høres mislyde mv. skal arbejdet stoppes og kranansvarlig Michael Schlægelberger, Tlf. 40 164276 kontaktes. Hvis Michael ikke træffes kan Hans Peter Kokholm kontaktes Tlf. 29 670320.

Der henvises desuden til MSOGM hjemmeside vedr. brug af kraner: https://msogm.dk/havnen/kraner/

Krav om brug af sikkerhedshjelm og fodtøj.

Ved arbejde med   bådkranen og mastekranen skal der benyttes sikkerhedshjelm. I dieselskuret   hænger der et antal sikkerhedshjelme der kan benyttes. Se foto

Man bør endvidere anvende sikkerhedsfodtøj ved arbejde med  båd og mastekranen.  Sikkerhedsfodtøjet skal kun være godkendt til at absorbere stød, og kan anskaffes  fra 280,- kr. hos Harald Nyborg. Se : Bulloch Sikkerhedssko sort (harald-nyborg.dk) og XL BYG til ca. 499,-00 kr.  Se NOKNOK EXPRESS EXP1 SIKKERHEDSSKO SORT/BLÅ 40 (xl-byg.dk)

Afspærring af område med hjelmpåbud.

Når bådkran eller mastekran benyttes skal der  etableres afspærring af området, hvor der er risiko og hjelm er påkrævet. Se foto .

Afspærringsmaterielet findes i dieselskuret.

Ansvar i forhold til sikkerhedskrav fra arbejdstilsynet.

Bestyrelsen er ansvarlig for at arbejdstilsynets reglerne overholdels, når medlemmer udfører frivillige arbejde for foreningen. Medlemmer der udfører fast frivilligt arbejde for Morsø Sejlklub & Marina som f.eks traktor kørsel og betjening af kraner mv., kan får udleveret sikkerhedsfodtøj og sikkerhedshjeml af Morsø Sejlklub & Marina.

Bådejer(skipperen) er ansvarlig for, at evt. medhjælper mv. overholder arbejdstilsynets regler, i forbindelse med brug af kraner.

Reglerne   kan ses på Arbejdstilsynets hjemmeside på følgende link:

Beskyttelseshjelme – Arbejdstilsynet (at.dk)

Værnefodtøj – Arbejdstilsynet (at.dk)

Spørgsmål:

Hvis der evt. er spørgsmål til brug af kraner og regler mv. er man velkommen til at rette henvendelse til kranansvarlig Michael Schlægelberger, Tlf. 40 164276.

Michael Schlægelberger

Kranansvarlig