METEOROLOGI FOR SEJLERE v/ Anna Groth Grube

december 15, 2019 4:46 pm

FOREDRAG I MORSØ SEJLKLUB OG MARINA 26. FEB. KL.19.00. Entré: 50,- kr. (inkl. kaffe/øl)

Meteorolog Anna Grube er uddannet meteorolog og geofysiker fra Københavns Universitet, og arbejder til dagligt hos DMI-Vejrtjenesten Karup. Her servicerer vejrtjenesten primært det danske forsvar; Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet. Det foregår ved briefinger, både personlig og telefonisk samt ved faste udsiger døgnet rundet.

Anna har en forkærlighed for vejret og det at sejle. Hun er selv sejler og hendes glæde ved dette smitter ofte af på andre omkring hende. Hun har i forlængelse heraf bl.a. briefet om vejret til Tall Ship Race i Ålborg, og Silverrudder – Challenge of the sea. Og kortvarigt som Vestas Meteorolog været med til at levere vejrudsigter til Vestas båden under deres første Volvo Ocean Race deltagelse. Derudover har hun og hendes familie været udstationering hos Vejrtjenesten DMI-Nord, Kangerlussuaq, Grønland i et års tid.

Anna Grube fortæller om foredraget:

Vi kigger ind i vejret og i skyernes forunderlig verden, og skal høre om de karakteristiske bevægelser og luftstrømme i den nedre del af atmosfæren. Alle vejrsituationer afspejler sig i det tilhørende himmel- eller skybillede, og skyerne er et godt hjælpemiddel til at fatte vejret og dets omskiftelighed. Foredraget henvender sig til alle sejlere; tursejlere, kapsejlere eller motorsejlere og øvrige der har interesse i at vide noget om vejret og dets omskiftelighed.

Kom og vær med til en spændende og lærerig aften.