Konference – Kvinder i sejlsport

maj 26, 2021 2:41 pm

Vi har modtaget nedenstående fra Dansk Sejlunion. Alle medlemmer der har lyst kan deltage i online konferencen.

# Kære Formand Lars Østergaaard,

De seneste uger har vi i Dansk Sejlunion gennemført en stor undersøgelse af kvinder i sejlsport, som nu er afsluttet. Rigtig mange klubber har hjulpet os med at dele linket til undersøgelsen, hvilket har resulteret i, at vi har fået næsten 3.000 besvarelser! Tusind tak til alle jer, der deltog eller hjalp til med at gøre jeres medlemmer opmærksomme på undersøgelsen.

Undersøgelsen har vist en række spændende resultater, som vi glæder os til at arbejde videre med. Helt overordnet viser den, at vores sport langt overvejende favner kvinder og mænd på lige vilkår. Det er positivt! Men kigger vi dybere ned i tallene, er der alligevel tankevækkende forskel på, hvordan sejlsport og det frivillige liv opleves af begge køn, hvad der motiverer og hvordan man bedst engagerer. Værdifuld viden, der kan gøre det lettere at finde klubbens næste formand, ungdomsleder eller den praktiske hjælp til klubbens kommunikation.

Derudover viste undersøgelsen også, at hver fjerde kvinde enten selv har oplevet kønsdiskriminerende adfærd, har oplevet, at andre kvinder er blevet udsat for det eller begge dele. Det handler især om at blive overset, latterliggjort eller udsat for nedladende kommentarer på baggrund af køn. Det er et højt tal, og det ønsker vi at gøre noget ved.

Som første led i det arbejde vil vi gerne invitere dig og alle andre interesserede fra din klub til

online konference 31. maj fra 19-21.15

Her præsenterer vi de væsentligste resultater fra undersøgelsen og bliver klogere på best practise fra Sejlerdanmark – både i forhold til at få flere kvindelige medlemmer og frivillige. Vi håber, du har lyst til at være med, og at du vil dele linket til konferencen med dine klubkammerater.

Læs mere om konferencen og meld dig til lige her: https://dansksejlunion.dk/til-klubben/kvinder-i-sejlsport/konference-kvinder-i-sejlsport

Med venlig hilsen

Ingeborg G. Nielsen
Udviklingskonsulent
Dansk Sejluniont (+45)
m (+45) 53514803
ingeborg@sejlsport.dk

#